Блог

Ето как да деактивирате географското маркиране за снимки на iPhone или iPad

Геомаркирането е мястото, където вашите снимки са маркирани с данни за местоположението. Ако сте щракнали върху снимка в Ню Йорк, в метаданните на снимката (наречена EXIF) ще бъде вградена тази информация за местоположението. Полезно е, когато снимките са сортирани според местоположението.

Но понякога може да искате да запазите тези местоположения или посещения лични. Може да не ви харесва да добавяте местоположението си към снимката всеки път, когато щракнете върху нея. Вашият iPhone ви позволява да деактивирате геомаркирането, така че вашите снимки да нямат данни за местоположението.

Как да изключите географското маркиране на снимки на вашия iPhone или iPad

Етап 1. Отидете в приложението Настройки → Натиснете Поверителност.

Стъпка 2. Изберете Услуги за местоположение → Натиснете Камера.

Стъпка # 3. Изберете Никога.

Винаги можете да промените настройката за следващата употреба. Активирането / деактивирането на настройките за поверителност на услугите за местоположение не засяга функционирането на GPS на Apple Maps или Google Maps.

Деактивирането на геомаркирането има няколко странични ефекти. Първо, тъй като данните EXIF ​​вече не съдържат информация за местоположението, няма да можете да създавате албуми въз основа на местоположение / места за тези снимки. Ако имате навика да филтрирате / маркирате снимки въз основа на местоположението, може да не искате да изключите геомаркирането.

Също така имайте предвид, че това деактивиране работи само в приложението за стокови камери. Други приложения, които имат достъп до камерата (като Instagram, Twitter, Facebook, Camera +, Whatsapp), все още ще могат да маркират данните за местоположението към вашите снимки. Това е така, защото тези приложения може да имат разрешение да използват камерата и данните ви за местоположение (и приложенията могат да обединяват и двете.)

Ако искате да бъдете Сноудън и да запазите поверителността за основен приоритет, може да искате да деактивирате услугите за местоположение изцяло (което, разбира се, ще повлияе на вашите Карти и GPS опит)

И снимките, направени преди изключване на тази функция, пак ще съдържат данни за местоположението. Може да се наложи да използвате някакъв EXIF-редактор, за да се отървете от данните.

Това е!

Споделете вашите отзиви с нас в коментара по-долу.