Блог

Услуги за местоположение Винаги включени на iPhone? Ето поправка

В iOS 13 Apple модифицира начина, по който приложенията на трети страни имат достъп до местоположението. Сега, когато стартирате приложението за първи път, виждате три опции в изскачащия прозорец за местоположение - Allow While Using App , Allow Once и Don't Allow . Забелязахте ли, че възможността за „Винаги” вече я няма? Въпреки това, в случай че потребителят иска да даде на приложението разрешение за постоянен достъп до местоположението му, тогава ще трябва да влезе дълбоко в настройките. Като цяло това е отлично подобрение на поверителността в iOS 14 или 13.

  • Как да промените настройките за проследяване на местоположението на iPhone
  • Как да поправям услугите за местоположение на iPhone винаги при издаване
  • Как да деактивирам услугите за местоположение за приложение на iPhone

Как да промените настройките за проследяване на местоположението на iPhone

Ако съществува приложение като карта на трета страна или приложение за проследяване, което се нуждае от местоположение винаги във фонов режим, ето как да го разрешите.

  1. Отворете приложението Настройки на вашия iPhone
  2. Превъртете надолу и докоснете Поверителност.
  3. Докоснете Услуги за местоположение.
  4. От списъка намерете приложението, на което винаги искате да дадете разрешение за местоположение. Докоснете името на приложението и докоснете Винаги.

Забележка: Може да не виждате „Винаги“ за всички приложения.

Как да поправям услугите за местоположение на iPhone винаги при издаване

Виждате ли иконата за местоположение постоянно и ненужно в лентата на състоянието на вашия iPhone? Ето как да го контролирате.

  1. Отворете приложението Настройки на вашия iPhone
  2. Докоснете Поверителност → Докоснете Услуги за местоположение.
  3. Докоснете Споделяне на моето местоположение. След това изключете превключвателя за Споделяне на моето местоположение.
  4. Сега се върнете назад (натиснете отгоре вляво), превъртете до дъното и докоснете System Services.
  5. Оттук изключете услугите , които не използвате.

Най-вероятните виновници са Diagnostics & Usage и Apple Ads, базирани на местоположение. Също толкова вероятни, но полезни понякога са Популярни в близост до мен (които се използват в App Store) и Предложения за прожектори. В случая с последното, когато търсите местоположение директно от Spotlight или търсите нещо като „ресторанти“, ако превключвателят е ВКЛЮЧЕН, това ще задейства услуги за местоположение.

Освен това изключете всички опции в ПОДОБРЯВАНЕТО НА ПРОДУКТИТЕ - iPhone Analytics , Popular Near Me и Routing & Traffic.

Изключете фоновото опресняване на приложението: Ако сте разрешили на приложението достъп до местоположението и ако

Тук изключете за конкретно приложение или изцяло превключете тази функция.

Как да деактивирам услугите за местоположение за приложение на iPhone

Когато отворите приложение за първи път след инсталирането му, можете да изберете „Не позволявай“, за да го спрете да има достъп до местоположението дори веднъж. Но ако сте разрешили на приложението да събира местоположение, но сега, искате да си върнете това разрешение, след това следвайте.

  1. Отворете приложението Настройки на вашия iPhone
  2. Докоснете Поверителност → Докоснете Услуги за местоположение.
  3. Изберете приложението и на следващия екран изберете Никога.

Вече няма достъп до приложението ви. Моля, обърнете внимание, че някои приложения за пътуване, приложения за плащане и приложения за карти може напълно да спрат да работят след това. Ако това се случи, следвайте горните стъпки и изберете „Докато използвате приложението“ в стъпка 4.

Това е всичко, приятелю!

Може също да погледнете:

  • Как да споделяте местоположението си чрез Apple Watch
  • Как да премахнете данни за местоположение от снимки и видеоклипове на iPhone или iPad
  • Стъпки за изключване на местоположението в Snapchat на iPhone и Android

Имате въпрос или объркване? Чувствайте се свободни да се свържете с нас, като използвате секцията за коментари по-долу.