Блог

Как да скриете активно състояние във Facebook Messenger

Подобно на „Разписка за четене“, „Последна активност“ е нож с две остриета. Когато е активирана, поверителността ви е изложена онлайн. И когато е изключен, нито можете да видите онлайн състоянието на приятелите си, нито да могат да проверят вашето.

За сметка на поверителността обаче предпочитам да скрия активния си статус във Facebook Messenger. Понякога продължавам да чатя с близки приятели до късно през нощта. За да попреча на някой да разбере, че оставам буден толкова късно, аз се възползвам от тази функция, за да прикрия статуса си онлайн във Facebook.

Нещо повече, това също спира на някой да ме пингне излишно. Ако принадлежите към една и съща школа на мисълта, вие сте по-добре без тази функция. Позволете ми да ви покажа как можете да поемете контрола над него!

Как да изключите или включите активно състояние в Messenger на iPhone

Етап 1. Отворете Facebook Messenger на вашето устройство. → Докоснете иконата на вашия профил в горния ляв ъгъл.

Стъпка 2. След това натиснете Активен статус.

Стъпка # 3. Изключване на "Show, когато сте активни" превключване.

След това ще се появи изскачащ прозорец с молба за потвърждение. Натиснете Turn Off.

Това е почти всичко! Върви напред; никой няма да може да види последния ви статус във Facebook Messenger. Нито ще можете да видите статуса на другите оттук.

Имайте предвид; ще трябва да деактивирате тази функция на всяко място, което използвате Facebook или Messenger. В противен случай ще продължите да изглеждате активни или наскоро активни.

Например, ако използвате Messenger в мрежата, ще трябва да го изключите и там. Преминете към messenger.com → щракнете върху иконата Cog → Настройки → изключете превключвателя и щракнете върху Готово, за да потвърдите.

За да изключите активното състояние от приложението Facebook, стартирайте приложението на вашето устройство → натиснете бутона за меню → натиснете Настройки и поверителност → Настройки (на вашето устройство с Android натиснете Настройки на приложението) Активно състояние → В крайна сметка изключете превключвателя.

За да го деактивирате на facebook.com, използвайки мрежата, щракнете върху менюто на зъбното колело в долния десен ъгъл на страничната лента на чата и след това щракнете върху Изключване на активното състояние.

По-късно, ако искате да позволите на всички да видят вашето присъствие във Facebook, всичко, което трябва да направите, е да следвате същите посочени стъпки и след това да включите превключвателя накрая.

Обобщавайки…

И така, сега, след като знаете как да скриете вашата поверителност онлайн, докато използвате Facebook, не забравяйте да се възползвате от нея. Разбира се, няма да можете да видите и присъствието на другите, но мисля, че компромисът си струва.

Разгледайте и следните статии:

  • Как да намерите историята на Facebook Messenger на iPhone
  • Най-добрите алтернативи на Facebook за iPhone и iPad
  • Как да деактивирам истории във Facebook Feed на iPhone
  • Как да създадете събитие във Facebook на iPhone и iPad

Какво е мнението ви за функциите за поверителност на Facebook?