Блог

Как да създам Apple Music Profile на iPhone и iPad

Apple Music ви позволява да откривате музиката, която вашите приятели слушат, и също да споделяте своята с тях. Искате ли да разберете как работи? За да започнете, първо трябва да създадете профил на Apple Music, за да се свържете с приятелите си на вашето устройство.

Получавате опцията за персонализиране на вашия акаунт и избор на това кой може да открие вашата споделена музика. По всяко време не искате да споделяте музиката, която слушате, можете да я премахнете от профила си. Независимо дали вече сте абонирани за Apple Music или се възползвате максимално от тримесечния пробен период, следвайте това кратко ръководство, за да настроите Apple Music профил за връзка с приятели. Можете да следвате тези (почти) същите стъпки, за да направите Apple Music профил на вашия Mac.

Как да създадете Apple Music Profile на iPhone и iPad, за да се свържете с приятели

Етап 1. Стартирайте Apple Music на вашето iOS устройство.

Забележка: Когато отворите Apple Music за първи път, ще получите директна връзка към „Започнете“. Следователно, докоснете го, за да започнете нещата.

Стъпка 2. Сега докоснете раздела „За вас“ → Докоснете снимката на вашия профил в горния десен ъгъл.

Стъпка # 3. Докоснете „Започнете споделяне с приятели.“

Стъпка # 4. Докоснете „Започнете“.

Стъпка # 5. Сега трябва да качите снимка на потребителския профил, да въведете името си, да изберете потребителско име, за да позволите на други потребители на Apple Music да ви намерят → Натиснете „Напред“.

Стъпка # 6. След това трябва да изберете „Всички“ или „Хора, които изберете“, за да решите кой може да вижда вашата история на слушане.

Стъпка # 7. Изберете плейлистите, които да споделите във вашия профил, или „Скрий всички“, за да не се показва нито един.

След това можете да изберете контакти, с които да споделяте музика.

Стъпка # 8. Включете / изключете „Приятели“ и „Изпълнители и предавания“, за да изберете какъв тип push известия искате да получавате → В крайна сметка не забравяйте да натиснете „Готово“, за да потвърдите промяната.

Как да намерите споделени плейлисти на приятели в Apple Music

  • Препоръчаният раздел за контакти може да показва името на вашите приятели. Ако не намерите никого в този раздел, използвайте раздела „Търсене“, за да го намерите бързо
  • Можете да проверите списъка с последните албуми и плейлисти, слушани от приятелите ви, и да ги добавите към библиотеката си
  • Освен това можете да проверите и лично създадените от вашите приятели плейлисти; ако са го позволили
  • Трябва да знаете едно нещо, че ще можете да видите плейлиста на приятелите си само ако те са избрали „Всички“ или са избрали да споделят с вас

Етап 1. Отворете раздела Apple MusicЗа вас → вашия Apple Music профил.

Стъпка 2. Сега превъртете надолу до „Следване“. След това докоснете приятеля, чиято споделена музика искате да проверите.

Можете да докоснете „Виж всички“ за вертикален списък. Сега превъртете „Плейлистите“ на вашите приятели.

Стъпка # 3. Насочете се към раздела „Слушане“, за да намерите колекция, която искате да запазите → След това докоснете колекцията, която харесвате.

Стъпка # 4. Докоснете бутона „+“, за да го добавите към вашата библиотека.

Сега плейлистите на вашите приятели ще се появят в горната част на раздела ви с плейлисти във вашата библиотека.

Ще видите името на плейлиста заедно с името на вашия приятел. Той ще бъде актуализиран, когато направите някакви промени в него.

Това е! Успешно създадохте своя Apple Music профил.

Как да промените снимката и потребителското име на потребителския профил на Apple Music

Можете да запазите раздел в профила си, за да проверите последователите си, следвайки. Също така ще можете да го персонализирате по желание.

Етап 1. Отворете раздела Apple Music → For You.

Стъпка 2. Докоснете бутона „Редактиране“ .

Сега променете снимката на потребителския си профил , името, потребителското име.

Можете също така да персонализирате разрешенията на последователи и дори да реорганизирате споделените плейлисти по ваш вкус.

Как да добавите нов плейлист към вашия профил

Етап 1. Стартирайте Apple Music → Докоснете раздела Библиотека → Докоснете до списъците за изпълнение.

Стъпка 2. Докоснете плейлиста.

Стъпка # 3. Докоснете „Редактиране“ в горния десен ъгъл.

Стъпка # 4. Накрая включете „Показване в моя профил и в търсене“.

Как да спрем да споделяме плейлиста на Apple Music

Етап 1. Отворете Apple Music → Докоснете раздела Библиотека .

Стъпка 2. Преминете към плейлиста, който вече не искате да споделяте във вашата библиотека, и го докоснете.

Стъпка # 3. Сега трябва да докоснете „Редактиране“ в горния десен ъгъл.

Стъпка # 4. Сега изключете „Показване в моя профил и в Търсене“.

Това е.

Обобщавайки

Добавянето на споделянето на социална музика със сигурност е направило Apple Music по-забавна, нали? Да се ​​надяваме, че опитът на Apple за социални мрежи най-накрая щраква! Споделете отзивите си за това в коментарите по-долу.

Можете да препратите и тези публикации:

  • Най-добрите алтернативи на Apple Music
  • Как да получите достъп до плейлисти на Apple Music навсякъде