Блог

Как да споделите местоположението си чрез семейно споделяне

Family Sharing отваря няколко нови възможности като споделяне на покупки, абонаменти и настройка на Apple Watch за деца. Също така ви позволява без усилие да споделяте местоположение с други членове на семейството. Това ви помага да се уверите, че децата са на правилното място, да намерите устройствата на членовете на семейството и много други. Позволете ни да влезем направо и да ви покажем как да споделяте местоположението си с други чрез Family Sharing.

  • Как да споделите текущото си местоположение чрез семейно споделяне
  • Какво се случва, след като споделите местоположението с член на семейството?
  • Как да спрем да споделяме местоположението си чрез семейно споделяне

Преди да започнете: Уверете се, че сте настроили споделяне на семейството.

Как да споделите текущото си местоположение чрез семейно споделяне

  1. Отворете приложението Настройки и докоснете Поверителност .
  2. Докоснете Услуги за местоположение .
  3. Докоснете Споделяне на моето местоположение .
  4. Първо се уверете, че превключвателят за Споделяне на моето местоположение е зелен. След това под СЕМЕЙСТВО докоснете името на член.
  5. Накрая натиснете Споделяне на моето местоположение .

След това членът на семейството ще получи известие, което гласи „ Джон започна да споделя местоположение с вас. Искате ли да споделите своето? „Ако продължат да натискат известието, ще се появи изскачащ прозорец с полезни опции. Те могат да изберат да споделят местоположението и с вас или да докоснат „Не споделяй“. Ако натиснат известието, то се отваря в приложението Find My със същото изскачащо меню и опции.

Какво се случва, след като споделите местоположението с член на семейството?

След като споделите местоположението си, членът на семейството може да види местоположението на вашето устройство в приложението Find My на устройството си с iOS 13 или по-нова версия или Apple Watch с watchOS 6 или по-нова версия. Ако използват iOS 12 или някоя предишна версия до iOS 8, ще трябва да използват приложението Find My Friends.

Съвет : За членове, които не споделят местоположението си, докосването на устройството им в приложението Find My няма да зареди картата. Ще видите и текста „Не споделям местоположение“.

Споделяне на местоположение с член на семейството само за час или ден?

Можете да използвате приложението Find My, за да споделяте местоположение за кратки периоди. Нашата публикация за това как да използвате приложението Find My ще ви разкаже за това и не само.

Изберете друго устройство, от което да споделяте местоположението си?

Apple ясно казва, че „по подразбиране устройството, което сте използвали за влизане в Family Sharing, е това, което споделя вашето местоположение“. В нашия пример местоположението се споделя чрез iPhone. Но при желание вместо това може да се използва моят iPad или другият ми iPhone (използващ същия Apple ID) за споделяне на местоположението. Ето как.

  1. Отворете приложението Настройки на другия си iPad или iPhone.
  2. Натиснете ПоверителностУслуги за местоположениеСподеляне на моето местоположение .
  3. Докоснете Използвай този iPad като Мое местоположение . След това до Моето местоположение ще видите „Това устройство“.

Как да спрем да споделяме местоположението си чрез семейно споделяне

Споделянето на местоположението е полезно. Когато организаторът на семейството разреши споделянето на местоположение в Family Sharing, местоположението му автоматично се споделя с всички членове на семейството. Ако обаче искате поверителност, Apple прави без усилие да деактивира споделянето на местоположение с членове на семейството. Ето как.

  1. Отворете приложението Настройки . Превъртете надолу и натиснете Поверителност .
  2. Докоснете Услуги за местоположениеСподеляне на моето местоположение .
  3. Докоснете желаното име на член на семейството и изберете Stop Sharing My Location .

Забележка : Ако изключите превключвателя за Споделяне на моето местоположение (показано над СЕМЕЙСТВО в стъпка 2), то то скрива вашето местоположение от всички членове на вашето семейство, както и от одобрени приятели.

Изключване

Ето как можете да активирате и деактивирате споделянето на местоположение чрез Family Sharing. Невероятна функция е да знаете къде са хората, които са най-важни (и техните скъпи устройства).

Можете също така да споделяте местоположение чрез приложението Messages с всеки, който е през iMessage. За това отворете разговора на човек и докоснете името или снимката на профила. След това докоснете информация и изберете Споделяне на текущото ми местоположение или Споделяне на местоположението ми .

И накрая, съгласен съм, че iPhone и iPad са лесни за носене и почти винаги с вас. По този начин има по-добър смисъл да споделяте местоположението си, като ги използвате. Но това не означава, че не можете да споделяте местоположението си чрез вашия Mac. За това отворете Системни предпочитания и кликнете върху Семейно споделяне . След това от лявата странична лента кликнете върху Споделяне на местоположение и го активирайте или деактивирайте за желаните членове.

ПРОЧЕТЕТЕ СЛЕДВАЩО:

  • Услуги за местоположение Винаги включени на iPhone? Ето поправка
  • Как да споделяте местоположението си чрез Apple Watch
  • Как да споделяте местоположение на живо в WhatsApp на iPhone