Блог

Спрете автоматичното синхронизиране на iTunes, когато свързвате iPhone, iPad или iPod Touch

Едно от малките досадни неща за iTunes е, че той се отваря, когато се свържете с вашия iPhone и започва да се синхронизира автоматично. Сега, с много неща наоколо - приложения, снимки, имейли, видеоклипове, музика - които непрекъснато се променят в iPhone, тази автоматична синхронизация не е нещо като мен.

Така че най-добрият начин да се отървете от този проблем е да деактивирате автоматичното синхронизиране в iTunes. Чудили ли сте се някога за това? Всъщност е голямо облекчение да можете да синхронизирате само когато щракнете върху бутона „Синхронизиране“ в долната част на iTunes.

Как да деактивирам автоматичното синхронизиране на iTunes при свързване на iPhone, iPad или iPod Touch с Mac / PC

Етап 1. Отворете iTunes на вашия Mac или PC.

Стъпка 2. За потребител на Windows: По подразбиране интерфейсът не ви показва опциите на менюто. Можете да натиснете Alt + клавиш за бърз достъп, за да отворите меню. Alt + E отваря „Редактиране“ и това е, което ни трябва. Кликнете върху „Предпочитания“ и той отваря всички познати предпочитания на iTunes.

За потребители на Mac: Просто кликнете върху iTunes от менюто и след това върху Предпочитания.

Стъпка # 3. От опциите на раздела кликнете върху „Устройства“.

Стъпка # 4. Проверете „Предотвратяване на автоматично синхронизиране на iPod, iPhone и iPad“

Стъпка # 5. Щракнете върху OK, след като сте готови .

Може би рестартирайте iTunes за всеки случай, за да проверите дали настройките наистина са влезли в сила.

Какво всъщност прави

  • Помага за предотвратяването на досадно бавното автоматично синхронизиране между вашето устройство и компютър. Понякога, просто понякога, изобщо не искате да синхронизирате, нали?
  • В повечето случаи ще откриете също, че iTunes може да не се задейства автоматично, след като включите устройството. Така че, да, това също е решение за спиране на iTunes от автоматично стартиране

Имайте предвид, че ще трябва да синхронизирате ръчно, ако искате данните ви да се синхронизират с компютъра.

Също така имайте предвид, че цялото това нещо не влияе на процеса на зареждане, така че вашият iPhone ще се зарежда, независимо от настройките, които използвате.

Това е всичко!